Menu
Právě čtete: Nová Zbrojovka je teď i "on air"
Sdílejte článek:

Nová Zbrojovka je teď i "on air"

Jdeme do éteru. A to s našim novým podcastem V odzbrojení. Tereza Vaňurová a Miroslav Pekník vám nabídnou různé pohledy na Novou Zbrojovku. Její historii, budoucnost blízkou i vzdálenou, ale také důležitá témata, která jsou nám blízká. Ať už se jedná o architekturu, kulturu, udržitelnost nebo ekologii.

Celý podcast si můžete poslechnout na Spotify nebo Apple Podcasts. Co se dozvíte v jednotlivých epizodách? 

#01 Pilot - O projektu Nová Zbrojovka s Terezou Vaňurovou a Miroslavem Pekníkem

 

Kdo jsme a proč to vlastně děláme? Co je Nová Zbrojovka a proč vznikl tenhle podcast? A co od něho můžete čekat? Poslechněte si první díl s Terezou Vaňurovou a Miroslavem Pekníkem z realitní a investiční skupiny CPI Property Group, kteří vás budou celým podcastem provázet.

 

Poslechnout první díl na Spotify

Poslechnout první díl na Apple Podcasts

#02 O kultuře nejen v Brně a velkých plánech Industry s Pavlem Stratilem

 

Kdo je Pavel? Jak to vidí s kulturou v Brně? Jaká byla cesta "jeho" Industry od samého začátku až po její stěhování na Novou Zbrojovku? A co ji čeká v budoucnu? Poslechněte si druhý díl podcastu s Terkou, Mirkem a zakladatelem Industry Pavlem Stratilem.

 

Poslechnout druhý díl na Spotify

Poslechnout druhý díl na Apple Podcasts

#03 "Vpředu byznys, vzadu párty" s Lukášem Netolickým

 

Jak se člověk dostane až do čela jedné z největších firem v oblasti komerčních nemovitostí? Jaký je brněnský trh s nemovitostmi a jak s ním zamíchá Nová Zbrojovka? Něco vtipného z podcastu blabalbla Třetí díl podcastu V odzbrojení, tentokrát s Lukášem Netolickým, partnerem ve společnosti Cushman & Wakefield. 

 

Poslechnout třetí díl na Spotify

Poslechnout třetí díl na Apple Podcasts

#04 Pohled na Novou Zbrojovku očima židenického dacana Petra Švancary

 

Petr Švancara, bývalý fotbalista a brněnská ikona, vyrůstal v drsných Židenicích a okolí výrobního závodu Zbrojovky bylo jeho hřiště. Jaké to bylo? A co říká na naše plány pro Novou Zbrojovku? 

 

Poslechnout čtvrtý díl na Spotify

Poslechnout čtvrtý díl na Apple Podcasts

#05 Energeticky úsporná výstavba s "ekoteroristou" Jiřím Cihlářem

 

Pozor, po tomhle dílu budete doma už pořád zhasínat! Jirka je majitel společnosti CEVRE Consultants. Probrali jsme s ním moderní energetiku i problematiku trvale udržitelných budov, a jak je jejich obor důležitý při každé dnešní výstavbě. 

 

Poslechnout pátý díl na Spotify

Poslechnout pátý díl na Apple Podcasts

#06 O postcovidové době v kancelářích s COO Kiwi.com Jurajem Striežencem

 

Příběh Kiwi.com, jedné z nejrychleji rostoucích společností, od garáže až k nám do Nové Zbrojovky. Jak se jim líbí v ZET.office a jaké jsou plány do budoucna? O tom jsme si povídali s jejich COO Jurajem Striežencem.

 

Poslechnout šestý díl na Spotify

Poslechnout šestý díl na Apple Podcasts

#07 O rozvoji Nové Zbrojovky a nejen o něm očima architekta Tomáše Pilaře

 

S Tomášem Pilařem, našim předním architektem z ateliéru Kuba & Pilař, o architektuře, rozvoji města, studiích i setkání se Zahou Hadid. Tomáš dohlíží na celkový masterplan areálu Nové Zbrojovky a jeho navázání na okolí, takže tento díl si určitě dejte.

 

Poslechnout sedmý díl na Spotify

Poslechnout sedmý díl na Apple Podcasts

#08 Jak vidí Petr Hladík spolupráci města s investory?

 

S prvním náměstkem primátora města Petrem Hladíkem jsme si povídali o tom jak se mu žije v Brně, jak se dostal do politiky, jaké jsou jeho vize pro budoucnost Brna i jak vidí spolupráci města s developery. A co říká na Novou Zbrojovku?

 

Poslechnout osmý díl na Spotify

Poslechnout osmý díl na Apple Podcasts

#09 Šéf šéfa šéfů Zdeněk Havelka, CEO CPI Property Group 

 

Capo di tutti capi, náš šéf, CEO Property Group Zdeněk Havelka se rozpovídal o tom, jak jsem přišli k Nové Zbrojovce, proč do toho CPI Property Group šlo a jaké jsou plány do budoucna. Dal nám taky nahlédnout do svého soukromí i pracovních začátků. 

 

Poslechnout devátý díl na Spotify

Poslechnout devátý díl na Apple Podcasts

#10 Co bylo a co bude v Nové Zbrojovce s mistryní světa v trojskoku Šárkou Kašpárkovou 

 

Poslední díl si zaslouží shrnutí - toho co přinesl rok 2021 i toho co chystáme pro rok 2022. A jelikož ta největší událost na začátek roku bude Olympijský festival, pozvali jsme si k tomu i jeho ambasadorku a mistryni světa Šárku Kašpárkovou.

 

Poslechnout desátý díl na Spotify

Poslechnout desátý díl na Apple Podcasts